Er bestaat een grote kans dat jij een aantal van deze slimme tips & tricks voor jouw iPhone nog niet kent. Het zijn natuurlijk niet voor niks smartphones!

 • Zorg dat je weet wat je telefoon allemaal bijhoudt
  Je iPhone is continu bezig met het verzamelen van data. Bijvoorbeeld hoeveel data je gebruikt, welke apps je het vaakst gebruikt en zelfs waar je bent geweest. Wanneer je naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Veelbezochte locaties > Geschiedenis gaat, zie je een kaart met alle plekken waar jij bent geweest en ook nog eens hoe lang je er bent geweest! Als je het wilt kan je het uitzettend hoor.
 • Sluit drie apps tegelijk
  Pure tijdbesparing dit. Wanneer je dubbel op je home button klikt zie je al je openstaande apps voorbij komen en waarschijnlijk swipe je ze dan één voor één weg. Je kan er ook drie tegelijk weg swipen door drie vingers te gebruiken, handig!
 • Je telefoon sneller opladen
  Je telefoon laadt sneller op wanneer je hem op vliegtuigstand zet. Dit komt doordat hij dan niet continu op zoek is naar nieuwe WiFi verbindingen of apps update.
 • Customize het trilletje van je home button
  Je kan zelf de sterkte van de trilling van je home button instellen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Homebutton en kies welke trilling jij wilt.
 • Lock je camerafocus
  We weten allemaal dat je op je scherm moet tappen om je camera op een punt te focussen. Irritant is alleen dat je dat soms meerdere keren achter elkaar moet doen, omdat elke keer dat je telefoon beweegt, je focus weer verschuift. Dat hoeft niet: als je je vinger ingedrukt houdt op het scherm, ‘lockt’ je camera na een paar seconden je focus, waardoor je je telefoon kunt bewegen zonder opnieuw te hoeven scherpstellen.
 • Weet precies waar en hoeveel bereik je hebt
  Lopen jullie ook wel eens door het hele huis om genoeg bereik te vinden om die ene HD video te streamen? Wanneer je *3001#12345#*  typt in je belmenu en vervolgens op Bel drukt, kom je in de verborgen Field Mode-tool. Hierdoor zie je in cijfers hoeveel bereik je hebt. Een score van -120 betekent dat je een slecht bereikt hebt, wanneer je cijfer -50 is, kan je gemakkelijk de HD video streamen.
 • Creëer op maat gemaakte trillingen
  Waarschijnlijk weet je al dat je per persoon een andere beltoon kan instellen, maar weet je ook dat je per persoon kan instellen hoe je telefoon trilt wanneer diegene belt? Ga naar Contacten > Klik een contact aan > Wijzig > Beltoon standaard > Trillen standaard en maak nu je custom made vibratie.
 • Bespaar batterij
  Spotlight staat standaard aan op je telefoon en zorgt ervoor dat je snel vind wat je zoekt op je telefoon, maar het kost je ook veel batterij. Ga naar Instellingen > Algemeen > Zoek met Spotlight en zet deze functie uit. Je zult zien dat je batterij langer meegaat.
 • Een foto maken zonder je telefoon aan te raken
  Een foto of selfie maken met de volumeknop doen we allemaal al, maar wanneer je nog verder van je telefoon af wilt staan om een foto te maken, stop je de muziekoortjes in je telefoon en druk op de plus of min. Met beide knopjes kan je een foto maken.
 • Sluit sommige apps af om data te besparen
  O nee, je bent al op tweederde van de maand, maar je databundel is al bijna op. Niet fijn, maar je hoeft niet je hele telefoon van het internet af te sluiten. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk en selecteer welke toegang blijft houden tot het internet.
 • Verwijder in één beweging je gehele tekst
  Wanneer je aan het typen bent en je wilt je lange tekst weer verwijderen kan je dit heel gemakkelijk in één keer doen door (zachtjes) met je telefoon te schudden. Je krijgt dan “Annuleer” of “Herstel” te zien. Druk op “Herstel” en je kan weer opnieuw beginnen met typen.
 • Sneltoetsen voor tekst
  Ideaal, het is dus ook mogelijk om een sneltoets voor een bepaalde tekst in te schakelen, welke je zelf kan kiezen en instellen. Dit is een super handige manier om ‘lange’ woorden en zelfs zinnen snel te typen. Je kunt de sneltoetsen instellen door naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Trefwoorden te gaan.
 • Laat Siri weten hoe je familieboom in elkaar steekt
  Vind je het niet fijn om de voornaam van je ouders te zeggen als je tegen Siri wilt zeggen dat ze je vader of moeder moet bellen? Leer Siri hoe je ouders heten. Als je vraagt ‘Bel pap’ of ‘Bel mam’, zal Siri vragen wie dat is. Geef antwoord en je ouders zullen vanaf nu bij Siri bekend zijn als ‘pap’ en ‘mam’.

16 comments on “Super handige tips voor je iPhone, die jij waarschijnlijk nog niet wist”

 1. Wat heb je een Ontzettend leuke blog! Lekker girly! Ik heb dan wel geen iPhone, maar de meeste kan ik volgens mij ook wel toepassen om mijn Samsung. Die tip over het opladen in vliegtuig stand vind ik echt geweldig!

Geef een reactie