Met het heerlijke weertje van de afgelopen dagen krijg ik al helemaal zin om onze zomervakantie te boeken, jullie niet?

Vaak is dit het duurste van je gehele vakantie, de vliegtickets. Toch kun je op je vliegtickets ook nog behoorlijk wat geld besparen. Ik heb al behoorlijk wat vliegtickets geboekt de afgelopen jaren. Helaas niet alleen voor mijn eigen tripjes of vakanties, maar ook voor diverse zakenreizen voor het bedrijf waar ik wat jaartjes heb gewerkt als office manager.

Ik merkte destijds dat het echt de moeite waard was om goed uit te zoeken hoe je op de goedkoopste manier vliegtickets kon boeken. Het vergt misschien wel enige tijd, maar het kan je wel héél wat euro’s besparen!
Dan hou je lekker wat extra geld over om op vakantie te spenderen, of om toch nog die ene leuke bikini te kopen ;)!

Hieronder deel ik met jullie mijn tips & tricks voor het vinden en boeken van de voordeligste vliegtickets!

  • Op sites als Skyscanner, Tix, WTC en Cheaptickets kan je heel gemakkelijk vliegtickets van verschillende vliegtuigmaatschappijen met elkaar vergelijken. Let wel op voor de verborgen kosten. Soms komen er nog servicekosten bij of moet je extra betalen voor het meenemen van baggage. Mijn eigen voorkeur ging vaak uit naar Skyscanner.
  • Abonneer je op nieuwsbrieven van airlines en blijf als eerste op de hoogte van leuke acties. Zo heeft de KLM bijvoorbeeld 2 keer per jaar de bekende “Werelddeal Weken”, maar ook andere grote airlines hebben vrij regelmatig scherpe aanbiedingen!
  • Verwijder je cookies van je computer, laptop, ipad of telefoon. Sommige sites slaan namelijk je zoekgedrag op en wanneer je vervolgens terugkeert op de boekingssite, kan het bedrag zomaar ineens een stukje hoger zijn door de cookies.
  • Boek de heen- en terugvlucht los van elkaar. Je kan werkelijk veel goedkoper uit zijn wanneer je de heenvlucht en terugvlucht los van elkaar boekt, zelfs wanneer je bij dezelfde maatschappij vliegt.
  • Wanneer je via verschillende maatschappijen boekt, kan je ook veel goedkoper uit zijn! En in principe maakt het ook niet veel uit om met verschillende maatschappijen heen en terug te vliegen. Je moet alleen wel opletten of de bagagevoorschriften overeenstemmen, want je wilt natuurlijk niet betalen voor overbagage.
  • Als je wat langer weggaat, heeft het zin om naar vluchten vanaf verschillende luchthavens te kijken, extra reistijd maakt dan wat minder uit. Bereken voor een juiste vergelijking wel de vervoer- en parkeerkosten die je moet maken.
  • Wanneer je met een groter gezelschap op reis gaat, is het verstandig om eerst te onderzoeken of het verstandig is om alle tickets los te boeken, in groepjes onderverdelen, of alle tickets tegelijk te betalen. Dit kan je namelijk heel veel euro’s schelen. Groepstickets zijn namelijk niet altijd goedkoper dan losse tickets.
  • Vul op deze site in wat het maximale bedrag is wat je aan de vlucht wilt besteden. Wanneer er een vlucht gelijk of lager dan het gewenste bedrag is, ontvang je een e-mailtje.

12 comments on “Tip: zo boek je de goedkoopste vliegtickets”

Geef een reactie