Rozenwater is een budgetvriendelijk beautyproduct en wordt voornamelijk geroemd om zijn kalmerende werking. Maar rozenwater heeft nog veel meer voordelen, voor zowel huid als haar.
Lees hieronder alle voordelen van dit fijne wondermiddeltje:

Make-up remover
Rozenwater is zeer geschikt om je huid te reinigen. Het maakt je gezicht goed schoon, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.
Facial mist
Heerlijk om tijdens een warme zomerdag je gezicht op te frissen met rozenwater. Giet wat rozenwater in een sprayflesje en spray deze op redelijke afstand van je gezicht. Ook fijn, het zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en je krijgt een mooie gezonde glow op je gezicht.
Glow van binnenuit
Voeg rozenwater toe aan je water voor een lekkere smaak. De antioxidanten en vitaminen geven je huid ook nog eens een mooie gezonde glow van binnenuit.
Mooi en gezond haar
Je krijgt mooi, zacht en glanzend haar wanneer je wat rozenwater mixt met je shampoo, maar je kan er ook voor kiezen om wat rozenwater na het wassen in je haar te wrijven. Naast prachtig haar, ruikt je haar ook nog eens heerlijk.  Ook werkt rozenwater goed tegen een geïrriteerde hoofdhuid en tegen roos.
Toner
Breng na het reinigen van je gezicht wat rozenwater aan op een watje en breng het aan over je gehele gezicht. Rozenwater kan je huid beter kalmeren dan welke toner dan ook. Het houdt je pH-waarde van je huid op peil.
Het heeft antibacteriële eigenschappen 
Rozenwater heeft een antibacteriële werking waardoor dit een must is voor iedereen met een probleemhuidje.
Calm down
Het is wetenschappelijk bewezen dat de geur van roos je innerlijke zelf kalmeert. Voeg een flinke scheut rozenwater toe aan je bad en kom heerlijk tot rust.
Bye bye donkere wallen en kringen
Laat twee watjes weken in rozenwater en leg deze vervolgens 10 minuten op je oogleden. Donkere wallen en kringen verdwijnen als sneeu w voor de zon.
Aftershave
Heb jij ook vaak na het scheren een  jeukende geïrriteerde huid met rode vlekjes en bultjes? Rozenwater is the answer! Breng het aan op de plekjes die het nodig hebben en je huid wordt weer rustig.
Parfum
Hou jij niet van sterk aanwezige parfums? Rozenwater heeft een zachte subtiele geur. Dep wat rozenwater op je polsen en in je nek.

Probeer wel om puur rozenwater aan te schaffen, welke vrij is van chemicaliën. 

 

 

10 comments on “Rozenwater: een multifunctioneel beautyproduct”

  1. Wat een handig artikel, als gezondheidsblogger zijn dit echt handige dingen om te weten. Misschien dat ik het zelf ook eens aan ga schaffen omdat het zoveel eigenschappen heeft zonder chemische troep.

  2. Wat een handige tips en leuk artikel. Ik kende het niet zo. Klinkt als een super handig product voor (vermoeide) moeders! Ik ga het eens opzoeken in de winkel.

Geef een reactie