Goodmorning!

Ik vond het wel weer tijd om jullie te trakteren op een goddelijk recept en niet zomaar een recept, een no bake Kinderbueno cheesecake. Dit recept komt uit één van mijn favoriete kookboeken “Het guilty pleasures kookboek” van Ohmyfoodness.
Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze cheesecake te laten slagen, het is echt super gemakkelijk en er hoeft zelfs geen oven aan te pas te komen. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor een aangebrande cheesecake.

Wat heb je nodig?

  • 8 stuks Kinder Bueno (4 x 2) en nog wat extra voor de garnering
  • 200 gram choclate chip cookies
  • 250 ml. slagroom
  • 250 ml. mascarpone
  • 250 gram volle kwark
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram gesmolten chocolade
  • (en eventueel) slagroom en chocolat sprinkles om te garneren

Hoe maak je het?

  • Om te beginnen bekleed je de bodem van een 20 cm grote springvorm met een velletje bakpapier en vet je de randen van de vorm in
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of leg ze in een theedoek en sla je ze eens flink van jetje met een deegroller.
  • Smelt de ongezouten boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe.
  • Verdeel het mengsel in de bakvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van je lepel. Zet de taartbodem in de koelkast.
  • Klop de slagroom in een schone, vetvrije kom lobbig.
  • Doe de mascarpone, kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een glad en romig mengsel. Voeg de slagroom toe en meng dit voorzichtig door de andere ingrediënten.
  • Breek de Kinder Bueno’s in stukjes en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen.
  • Doe de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno’s, de gesmolten chocolade en eventueel nog wat toefjes slagroom en chocolade sprinkels.

Bon appetit!

Bron: Het guilty pleasures kookboek van OhMyFoodness

11 comments on “Guilty pleasure: no bake Kinderbueno cheesecake”

  1. Waw! Die moet ik zeker eens maken, tenminste als mijn zwangerschap voorbij is, want mascarpone en baby-in-buik gaan jammer genoeg niet samen. Misschien maak ik het wel voor het kraambezoek 🙂

Geef een reactie