Oké, bij deze titel zullen veel mommy’s hun wenkbrauwen ver omhoog fronsen. Shop till you drop kan namelijk heel gezellig zijn met je kids, zolang zij dit maar niet té letterlijk nemen.

Ik verwacht namelijk dat ik niet de enige mommy ben waarvan de kids echt niet van winkelen houden. Bij ons is het voornamelijk Matz die het winkelen helemaal niks vind. Boodschappen doen vind hij nog tot daar aan toe, maar puur omdat bij ons in de plaatselijke supermarkt een leuke speelhoek is ingericht, heel handig.

Hieronder deel ik mijn tips om van een ochtendje of middagje shoppen toch een gezellig uitje te maken met kids!
 • Ga goed voorbereid op pad. Bedenk goed naar welke je winkels echt wilt gaan en wat de meest handige (lees: kortste) route is. Vergeet overigens ook geen kleine speelgoedjes mee te nemen en wat snoepjes.
 • Geef de kids een taakje. Geef de oudste bijvoorbeeld een lijstje met drie winkels en vraag of hij of zij elke keer hardop de namen van de winkels opnoemt als deze in het zicht zijn. Dan geef je de jongste de taak om te wijzen in de richting van de goede winkel. Leuk!
 • Ga s’morgens op pad. Meestal is het s’morgens nog niet druk en manoeuvreer jij gemakkelijk met de kinderwagen door de winkels en smalle straatjes en steegjes.

 • Take a break. Zoek een leuk kindvriendelijk café’tje of restaurant. Hema heeft bijvoorbeeld ook wel eens een leuk speelhoekje. Of trakteer ze met een Happy Meal, helemaal een feest.
 • Neem een partner in crime mee. Neem gezellig je husband mee om te shoppen, zodat hij eventjes buiten kan wachten met de kindjes. Dit vind hij vast geen probleem als jij een sexy jurkje voor jullie volgende datenight koopt.
  Of ga gezellig met je (schoon)moeder of een vriendin. Als jij iets wilt passen, let zij even op en andersom. Handig!
 • Zorg voor wat afleiding doormiddel van spelletjes. Alle kindjes houden van spelletjes. Bijvoorbeeld “Ik zie ik zie wat jij niet ziet”. Zo kan je alle kleuren van de regenboog afgaan en zijn jullie wel even bezig! Yes!
 • Draag je kindje op de heup. Kids vinden het soms fijn om op dezelfde hoogte te kijken als jij, in plaats van alleen maar naar billen wanneer zij in de kinderwagen zitten. Neem ze daarom af en toe op de heup. Dit is niet alleen gezellig, het zorgt ook voor een beetje afwisseling voor jullie allebei.
 • Ga gezellig met de trein. De meeste kids vinden het treinreizen al een uitje op zich, een soort win-win voor beide partijen ;).

 • Breathe mommy breathe! Misschien doe je alles volgens het lijstje, maar heeft één van jouw kleine schatjes alsnog een mental breakdown midden in de winkel. Dan zit er maar één ding op: blijf rustig in- en uitademen. Bedenk ook dat dit alle ouders een keertje overkomt. En boos worden zal dit “gezellig” shopuitje echt niet gezelliger maken.
 • Beloon goed gedrag. Pedagogisch verantwoord of niet, het werkt wel. Beloof de kids een lekker ijsje of misschien zelfs een bioscoopfilm wanneer dit uitje enigszins gezellig is verlopen

Succes (bijna) verzekerd! 😉

 

18 comments on “Tips voor een gezellig shopuitje met de kids”

 1. Ja! Shoppen met kids is soms best een uitdaging, maar ik ga ook vaak met de trein en geef ‘m zeker een taak. En af en toe een kleine omkoopactie wil inderdaad ook nog wel eens werken: hier mag je lekker even stickers uitzoeken haha

 2. Shoppen kan gewoon hier in de stad, dus ik hoef niet met de trein (wat ik overigens wel vaak doe met ze, omdat ik geen auto heb), maar zowel zij als ik houden niet echt van shoppen, dus doen we alleen het hoognodige. En toch lijkt het me juist samen met mijn dochter of mijn zoon wél heel gezellig, vooral met 1 tegelijk, maar ja, dat lukt me als alleenstaande moeder eigenlijk nooit. 😉 ‘Mental breakdowns’ hebben ze gelukkig niet meer zo vaak. 😉

 3. Ik ben nog nooit gaan shoppen met kinderen, maar kan me voorstellen dat het een uitdaging kan zijn. Ik heb een aantal jaar geleden ooit in een kledingwinkel gewerkt en sommigen kinderen waren er erg goed in om de boel op stelten te zetten zodra mama héél eventjes de andere kant op keek, oeps!

 4. Zelf nog geen moeder, maar dit zijn goede tips! Het ‘taakje’ is mijn favoriet. Als ik weer eens moet oppassen ga ik deze er zeker in gooien. Thanks!

 5. Ik ben nog geen moeder maar ga daarentegen geregeld naar de winkels met mijn vriendin en haar kinderen. Wij zorgen dan inderdaad ook voor een aantal van jouw tips. Leuk omschreven!

 6. Wat goede tips! Toen mijn zoon nog niet 6 jaar was, vond ik het leuk samen te shoppen maar nu wil hij niet meer. Jongen he…houd niet zo van shoppen 😀

 7. Wat een goede tips! Zelf doe ik met mijn zusje soms een modeshow in de paskamertjes. Zo kan mijn moeder zelf rustig passen en hebben de ‘kindjes’ de grootste lol.

Geef een reactie