Love is in the air! Maar je hoeft er niet persé het vliegtuig voor in te stappen. In ons eigen landje hebben we genoeg romantische bestemmingen om samen met je lief een dagje of weekendje heen te gaan. Ik deel ze hieronder met jullie.

Amsterdam

Ik denk dat Amsterdam toch wel de meest romantische stad van Nederland is. Denk bijvoorbeeld aan een picknick in het Vondelpark of een romantische rondvaart over de grachten. Erg romantisch is de Candlelight Cruise en de Champagne en Rozen cruise van Luxury Cruises. Ook kan je (gratis) samen op het dak van NEMO op 30 meter hoog boven het water van het IJ genieten van het uitzicht over Amsterdam. Of in het donker dineren bij Ctaste, spannend.
Maastricht

Heerlijk slenteren door de smalle straatjes van de oude binnenstad en samen de historische bezienswaardigheden ontdekken, gecombineerd met shoppen :). Samen genieten op het Vrijthof van een lekker wijntje en één vlaai (met 2 vorkjes ;)) en daarna een overnachting in Kasteel Geulzicht of in 1 van de knusse hotelletjes.

Giethoorn


Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd dankzij de vele waterwegen welke het pittoreske dorp heeft. Heerlijk samen genieten van de rust in het mooie sfeervolle waterdorp.
Valkenburg

Wanneer je in Valkenburg bent, voelt het even of je in het buitenland bent. Valkenburg is héél sfeervol en karakteristiek. De kastelen en kerken zorgen voor een waar sprookjesgevoel.
Utrecht

Door de gracht die door de binnenstad van Utrecht heen kronkelt, kan je heel romantisch met een bootje door de stad heen varen. Heerlijk wandelen langs de Oudegracht of Nieuwegracht. Of heerlijk door de binnenstad heen wandelen en daarna eindigen één van de drie verborgen hofjes, Abraham Dolehof, Flora’s Hof en vlakbij de Mariaplaats.
De Waddeneilanden
Even weg van alle drukte. Genieten van elkaar, de duinlandschappen aan zee en de ongerepte natuur. Heerlijk wakker worden in een strandhuisje aan zee. Steeds meer Nederlanders én buitenlanders kiezen ervoor om elkaar het ja-woord te geven op de Wadden.
Daarbij is er maar één plek in Nederland waar je het gevoel kunt hebben dat je op een onbewoond eiland bent en dat is op Vlieland. Je kan er úren over het strand heen wandelen, zonder ook maar een levend wezen tegen te komen.
Scheveningen

Hand in hand over de boulevard slenteren (en wegduiken voor de meeuwen) met hier en daar een kopje koffie (of wijntje) en lekkere hapjes. Heerlijk uitwaaien op het strand  en daarna samen genieten van de zonsondergang. En misschien daarna nog samen in het reuzenrad op de Pier?

Volg je me al op Facebook en Instagram?

5 comments on “Een weekendje weg met je lief? Dit zijn de meest romantische bestemmingen van Nederland”

  1. Ik moest zó lachen bij het stukje over Schevingen – wegduiken voor de meeuwen-. Super leuke tips. Dank jewel voor het delen.

Geef een reactie