Goodmorning!

Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete recepten; farfalle pasta met champignons en spinazie. Héérlijk en zelfs de kids eten hun bordjes leeg met deze pasta en geloof me, dat is uniek bij ons aan tafel!

Wat hebben we nodig?

  • 300 gram kipfiletblokjes (voor de vegetariërs kan dit overigens ook prima zonder)
  • Farfalle pasta, tradizionale of volkoren
  • Champignons, 400 gram
  • 2 handjes verse spinazie
  • Créme fraiche
  • Parmezaanse kaas
  • 3 knoflook teentjes
  • 2 rode uitjes
  • kippenbouillon
  • Snufje zeezout
  • (eventueel) een scheutje witte wijn
  • (eventueel) geitenkaas

En nu aan de slag!

  • Laat de farfalle pasta 10 minuutjes koken.
  • Bak de kipfiletblokjes gaar en snij ondertussen de champignons in schijfjes en de rode ui in ringen. Voeg deze toe bij de kipfilet en bak deze mee totdat de champignons mooi goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook en een scheutje water (of eventueel een scheutje witte wijn) toe en laat het even lekker doorstomen.
  • Nu kan je de créme fraiche en een snufje zeezout toevoegen.
  • Voeg de farfalle pasta toe aan de saus en roer deze goed door.
  • Voeg naar smaak wat kippenbouillon toe, zodat het wat meer op een sausje gaat lijken. Zorg er wel voor dat de saus niet te dun wordt. Dat was bij mij namelijk de eerste keer het geval :).
  • Bak de spinazie op met wat olijfolie (je kan het ook rauw laten) en voeg deze samen met de Parmezaanse kaas toe aan de pasta.
  • Wanneer je het gerecht gaat serveren kan je er eventueel nog wat geitenkaas overeen strooien, maar daar zijn ze hier thuis dan weer niet zo dol op en laat ik vaak achterwege.
  • Maak af met een snufje peper en je overheerlijke pasta is klaar!

Bon appetit! 

Dit gerechtje heb ik een hele tijd geleden gevonden via Pinterest en komt van Pinch of Yum. En voor “all the single ladies” onder ons; volgens deze website scoor je ook punten wanneer je dit gerecht serveert tijdens je eerste date.

Foto credits: Pinch of yum. Mijn pasta was wat minder fotogeniek, maar wel erg lekker! 😉

Geef een reactie