Goodmorning dames!

Vandaag deel ik een heel lekker, gemakkelijk en redelijk gezond dessert met jullie. Het staat binnen een handomdraai op tafel. Yoghurt of kwark met kruimels van Bastogne koekjes en blauwe bessen.
Het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit geserveerd in een weckpotje, dus ideaal wanneer je gasten krijgt om te eten!

Wat heb je nodig?

– Weckpotjes (bij de Action, aantal afhankelijk van het aantal desserts dat je wilt maken).
– Kokos kwark of volle yoghurt
– Bastogne koekjes
– Blauwe bessen
– Walnoten
– Kokosrasp
– Eventueel wat blaadjes basilicum voor wat extra garnering

Hoe maak je het?

Verkruimel een Bastogne koekje op de bodem van het weckpotje. Doe er vervolgens wat kokos kwark of yoghurt overheen en verkruimel weer een Bastogne koekje over het laagje kwark/ yoghurt. Ga zo door totdat je aan de bovenkant van het weckpotje bent en stop met een laagje kwark/ yoghurt.
Verdeel een handjevol blauwe bessen over het laatste laagje yoghurt en verkruimel er wat stukjes walnoten over.
Maak het geheel af door en wat kokosrasp overheen te strooien en het toetje als laatste nog te garneren met een basilicum blaadje.

Je kan er ook voor kiezen om de yoghurt/ kwark te vervangen door geklopte slagroom te mengen met Mascarpone  en de blauwe bessen te vervangen voor rood fruit. Ietsjes minder gezond, maar ook héél erg lekker!

Genieten maar! Bon appetit.

Fijne dag! X

img_8093

1 comment on “Weckpot toetje: yoghurt met Bastogne kruimels en blauwe bessen”

Geef een reactie