Het is onze favoriete bezigheid deze zomervakantie, koekjes bakken. Gisteren maakte ik samen met Isabeau havermoutkoekjes met Rolo! Of beter gezegd; havermmmoutkoekjes met Rolo 😉 Binnen een handomdraai staan deze heerlijke verse robuuste koekjes op tafel!

Ik deel hieronder met jullie het recept!

image

Wat heb je ervoor nodig?

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter
  • 150 gram vlugkokende havermout
  • 1 losgeklopt ei
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een zakje of rol Rolo’s

image

En hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Mix alle ingrediënten met een snufje zout in een beslagkom en mix alle ingrediënten met een mixer door elkaar.
  • Maak steeds kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat, leg daar een Rolo op en vouw het deeg vervolgens om de Rolo heen.
  • Zorg dat er geen scheuren meer in het deeg zitten. Het is een vrij dikke koek, dit moet ook, zodat er geen chocolade of karamel uit de koek kan lopen tijdens het bakken.
  • Leg een bakpapiertje op de bakplaat en bak de havermmmoutkoekjes met Rolo in ongeveer 20 minuutjes goudbruin.

Hmmm, er ruikt niks zo lekker als een huis waar net vers gebakken koekjes gemaakt zijn!

Ennuh, bedenk goed wat je met je laatste Rolo (koekje) doet, in dit geval niet zo moeilijk, opeten natuurlijk ;)!

Bon appetit!

Geef een reactie