Vooral nu ik mijn haar eens in de 6 á 8 weken laat verven en het regelmatig föhn, merk ik dat mijn haar wel wat extra verzorging kan gebruiken. Een goede shampoo en conditioner is natuurlijk heel belangrijk, maar daarnaast heeft je haar ook behoefte aan wat extra verzorging, zoals een haarmaskertje. Natuurlijk kan je een haarmaskertje bij iedere drogist kopen, maar maak voor de verandering eens een keer héél gemakkelijk je eigen haarmasker met 3 simpele ingrediënten die je gewoon in je eigen keuken hebt staan.

Meng de volgende 3 ingrediënten met elkaar;

image

image

  • 1 ei
  • 3 eetlepels mayonaise
  • halve eetlepel olijfolie

Masseer dit mengsel gelijkmatig over je handdoekdroge haar. Ik doe zelf altijd wat extra van het masker op mijn punten, deze zijn vaak het droogst.
Vervolgens wikkel je je haar in aluminiumfolie. Aluminiumfolie zorgt ervoor dat het masker beter door het haar wordt opgenomen en je hoeft ook niet bang te zijn dat het masker vervelende plekken op je stoel of bank achterlaat.

Laat het masker vervolgens 30 minuten inwerken.

Was daarna je haren 2 keer heel goed! Geen zorgen, het mayonaise-ei-olie mengsel ruik je daarna écht niet meer 🙂

Je zal merken dat je haar daarna echt een stuk gezonder en sterker aanvoelt. Mooi, glanzend en gezond haar, straight from the kitchen!

Zo kan je nog veel meer ingrediënten met elkaar mengen om zelf heel eenvoudig je eigen haarmasker te maken. Een zelfgemaakt haarmasker is natuurlijk en zit vol met goede vitamines.
Olijfolie, honing, Mayonaise, avocado en banaan maken je haar zacht en glanzend. Bier en ei verstevigen je haar.

Geef een reactie