Ik denk dat de meeste van jullie het wel herkennen, wanneer je terugkomt van vakantie voel je je net wat beter en zie je er vaak ook net wat beter en gezonder uit dankzij het bruine kleurtje en de gezonde glow over je gezicht!! Je haren zijn vaak wat opgelicht door de zon, waardoor je haar een mooie zomerse look heeft!
Wist je dat je deze zomerlook heel gemakkelijk kan creëren al voordat je heerlijk op het strand van een heerlijke tropische vakantiebestemming hebt gelegen? Gewoon thuis, vanuit je eigen badkamer! Hoe? Dat lezen jullie hieronder!

Body;

Een mooie teint is het halve werk! Wanneer je geen tijd hebt om thuis in de zon te gaan zitten, gebruik je een zelfbruinende spray of créme! Ik gebruik momenteel zelf de zelfbruinende spray van Marc Ibane. Deze vind ik zelf ideaal en geeft geen vlekken in tegenstelling tot vele andere zelfbruinende sprays en crémes welke ik al eerder heb gebruikt. Deze spray is ook erg gemakkelijk in gebruik en geeft een hele mooie glow, zelfs nog dagen nadat je deze spray hebt aangebracht. Ik gebruik hem zowel voor mijn lichaam als voor mijn gezicht. De Marc Ibane zelfbruinende spray is overigens te koop via Cream Skincare! Ik zal binnenkort een los artikeltje schrijven over deze zelfbruinende spray.

marc-inbane

Wanneer je niet persé een heel bruin lijf hoeft, of wanneer je tijdens de eerste zon-dagen een lange broek aan hebt gehad, kan je er ook voor kiezen om een zelfbruinende créme te gebruiken speciaal voor de benen. Zoals L’oreal Sublime BB Summer Legs. Naast een bruin kleurtje camoufleert en hydrateert deze créme ook de benen.

Wanneer je alleen een kleurtje in je gezicht wilt, kan je ervoor kiezen om een speciale gezichtsspray te gebruiken, zoals de L’oreal Sublime Bronze Facial Spray! Let er wel op dat je altijd de overtollige spray met een wattenstaafje van je haargrens en wenkbrauwen verwijdert!

Let wel op, zelfbruinende sprays en crémes geven vaak af op je kleding. Wanneer je een wat exclusiever merk gebruikt, zal je merken dat het product minder snel afgeeft dan wanneer je een budgetmerk gebruikt.

Go Glossy:
De zomer draait om shimmer and shine! Vervang je bodylotion voor een product op oliebasis met eventueel een goud glimmertje erin welke je huid subtiel laat glitteren en glanzen! Ik gebruik zelf momenteel de Vichy Body Ideal 3-gold oil.

Haren:
Zon, zee, zand en zout, wij worden er blij van, maar ons haar wat minder! In de zomer is het extra belangrijk om wat extra aandacht aan ons haar te besteden.
Allereerst is het belangrijk dat je een goede voedende shampoo en conditioner kiest, zodat droog haar intensief wordt verzorgd.
Daarnaast is het ook belangrijk om na het wassen een serum of olie te gebruiken, om je haar heerlijk zacht en goed doorkambaar te maken zonder dat het erna gaat pluizen. Ik gebruik zelf de haarserum van Douglas eigen merk. Deze maakt je haar glad en zorgt ervoor dat je haar niet gaat pluizen. Ik heb járen de Bioslik silk therapy gebruikt, maar ik vind deze serum van Douglas nóg fijner en is ook nog eens een stukje goedkoper/
Voor de final-touch kan je eventueel nog een glansspray gebruiken welke je subtiel over je haar sprayt. Niet teveel dus, want je haar kan er ook iets vettig van worden. Bijvoorbeeld de Make It Shine spray van Andrelon!

Met de L’oreal Casting Sunkissed Jelly geef je je (ongekleurde) haar een iets lichtere zomerse kleur, wat je normaal gesproken bereikt na een heerlijke strandvakantie. Het is net iets lichter als je eigen haarkleur, maar wel heel natuurlijk! Het is ook heel gemakkelijk om aan te brengen, je kan ervoor kiezen om het op je gehele haar aan te brengen of enkel op wat plukjes, zodat je het speelse effect van highlights krijgt. Er zit overigens geen ammoniak in, wel camelia olie en is dus zacht voor je haar. Je hoeft het niet uit te spoelen en je kan het haar daarna föhnen ofzo op laten drogen in de zon. De Casting Sunkissed Jelly is overigens alleen bestemd voor blond en donkerblond haar.

jelly

(anti-smelt) Make-up look tijdens een warme zomerdag of een zwoele zomeravond

Gezicht:
Voor een mooie zomerse glow op je gezicht kan je de Vichy Idéalia BB cream gebruiken. Vergeet dan ook niet om je hals in te smeren.
Na de BB cream gebruik je een bronzing poeder op je neus, kin, jukbeenderen en slapen (Guerlain Terracotta The Bronzing Powder). Je kan ook een klein beetje aanbrengen op het sleutelbeen en op de top van je schouders voor een mooie glans.
Breng op je wangen onder de bronzer ook nog een klein beetje blush aan (Bobbi Brown Pot Rouge, blush and lips)! En eventueel op je jukbeenderen nog een klein beetje highlighter. (MAC Soft & Gentle)

mac-bronzer

Mond:
Het kan nog best lastig zijn om een perfecte zomeravond-lipstick te vinden. Lipgloss kan bijvoorbeeld te plakkerig zijn, een matte lipstick kan te zwaar aanvoelen en een baume kan gaan lopen.
Een liquid lipstick is de beste manier om een warme zomeravond goed door te brengen zonder dat je een pipomond krijgt! De retro liquid lipstick van MAC is bijvoorbeeld een fijne liquid lipstick welke niet uitloopt.

mac_personalstatement002

Ogen:
Ga in de zomer voor waterproof oogmake-up welke lang blijft zitten. Ikzelf gebruik de Essence waterproof liquid eyeliner. Ik zal er niet mee gaan zwemmen, maar hij blijft wel de gehele dag op zijn plek zitten zonder dat hij uitloopt. Een mascara welke bij mij niet vlekt en goed op zijn plek blijft zitten is de L’oreal waterproof Miss Manga Black mascara.
Maak je ogen af met een mooie oogschaduw met glitters erin welke mooi glinsteren in het zonlicht, zoals de Bourjois Glittery oogschaduws, kleur beige!

Nadat jij je make-up hebt aangebracht kan je eventueel nog wat Fixing spray over je gezicht sprayen, bijvoorbeeld de Fixing Spray van de Etos. Deze spray zorgt ervoor dat je make-up zo lang mogelijk goed blijft zitten. Ook kan je deze tussendoor op je gezicht sprayen voor wat frisse verkoeling!

Nagels:
Natuurlijk mag een mooi kleurtje op je nagels niet ontbreken en dat mag (vooral) in de zomer met mooie frisse opvallende kleuren. Kies bijvoorbeeld een keertje voor lichtblauw, mintgroen lichtroze of nude! Vergeet hierbij ook je teennagels niet!
Ikzelf ben altijd fan van de O.P.I. nagellakjes.

OPI-Soft-Shades-Pastels-2016

Be happy!

Eén van de meest effectieve beauty-adviezen (voor alle seizoenen) is: lach.
Rust goed uit, lach veel, slaap voldoende en relax. Kortom: just be happy. Je hebt er geen idee van hoe mooi je ervan wordt!

Een heerlijke mojito, gin-tonic, vermout of prosecco erbij op een fijn terras en jouw zomeravond kan niet meer stuk!!!!

Volg je mij al via Facebook en/ of Instagram?

Geef een reactie