Ik hou van kokos, om op mijn lijf te smeren, om te drinken en om op te eten! Wat ik helemaal héérlijk vind om te eten zijn Raffaello’s! Je weet wel; van die met kokoscréme gevulde en met kokosrasp omhulde wafeltjes met binnenin een hele amandel.
Marc en ik eten met gemak samen zo’n doosje leeg in een avond, verslavend zijn ze!

Vandaag deel ik een wel héél erg lekker receptje met jullie! Namelijk een Raffaello taart! Calorieën moet je alleen niet tellen bij dit receptje, het is namelijk een echte caloriebom! Maar wat kan ons het schelen, we rennen wel weer een extra rondje! ;).

Het is heel gemakkelijk om te maken en daarom ook erg leuk om deze samen met kinderen te maken. Isabeau en haar vriendinnetje Fay kwamen mij vanmiddag gezellig helpen! Of nou ja, zij hebben zelfs het meeste gedaan!
Zorg alleen dan wel dat je voldoende Raffaello’s in huis hebt, Isabeau en Fay waren er namelijk dol op ;)!

image
Fay mixt de taartmix en Isabeau prakt de Raffaello’s!

Wat heb je ervoor nodig?

Taartvorm (20 – 24 cm)

Biscuitmix voor taarten (Dr. Oetker)
50 ml melk
4 eieren
2 doosjes Raffaello’s (25 stuks)
1 bakje geraspte kokos
2 bekers slagroom
2 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
1 reep witte chocolade
1 bakje aardbeien

Hoe maak je het?

  • Voeg aan de biscuitmix van Dr. Oetker 4 eieren en 50 ml melk toe en klopt deze 5 minuten.
  • Doe een bakpapiertje in de taartvorm en smeer de zijkanten van de taartvorm in met boter of met de bakspray van Dr. Oetker.
  • Doe de taartmix in de taartvorm en bak deze 30 tot 35 minuten in de oven op 150 graden.
  • Prak ongeveer 25 Raffaello’s fijn.
  • Doe de slagroom, de suiker, de vanillesuiker en de klopfix in een kom en klop deze totdat de slagroom stijf wordt.
  • Voeg 2/3 van de slagroom bij de geprakte Raffaello’s en roer deze goed door elkaar. Dit wordt de vulling van de taart.
  • Wanneer de taartcake uit de oven komt, laat je deze allereerst afkoelen. Wanneer deze is afgekoeld snij je deze in 3 lagen.
  • Verdeel over deze lagen de Raffaello mix.
  • Wanneer de taart weer bedekt is met de bovenste laag, smeer je deze in met de rest van de slagroom. Dit gaat het makkelijkste met een (ik weet de naam niet meer) liklepel?!
  • Versier de taart vervolgens met aardbeien en losse Raffaello’s en strooi er vervolgens nog wat geraspte kokos over.
  • Het hoeft niet persé, maar wat ook nog heel lekker is, is om witte chocolade te smelten en deze voorzichtig in sliertjes over de taart te gieten!

Et voila! Een heerlijke Raffaello taart en het resultaat mag er zeker zijn! Goed gedaan meisjes!

image
de 2 keukenprinsesjes en Matz met de prachtige taart!

Ik knipte nog het logo van Raffaello uit van het doosje en prikte deze met een prikkertje in de taart!

imageimage

Fay nam een stuk taart mee naar huis om thuis te laten proeven en wij kregen ’s avonds bezoek van mijn ouders en broertje, dus de taart stond gelijk op tafel!
Iedereen vond hem héérlijk! Mijn broer beweerde zelfs serieus dat hij nog nooit zo’n lekkere taart gegeten had!

image

Bon appetit!

7 comments on “Recept: Raffaello taart hmm ❤”

  1. Deze taart was echt heel lekker! Ik blijf bij mijn mening! Dit is een van de lekkerste taarten die ik ooit gegeten heb!

Geef een reactie