Vroeger had ik een super hekel aan hardlopen tijdens de gymlessen, ik was bang voor de piepjestest en lag wakker van de coopertest.

Tot voor kort was ik ook totaal niet sportief, maar tegenwoordig mag ik me stiekem al best weer een hardloper noemen. Ongeveer 4 maanden geleden kocht in mijn nieuwe hardloopoutfit en dezelfde avond startte ik, na 3 jaar, weer met joggen, mijn eerste rondje van 6 km! Mijn doel was om minimaal 3 keer per week te gaan joggen en ik zal jullie eerlijk bekennen dat ik me aardig aan dit doel gehouden heb! Oké, het komt wel eens voor dat ik maar 2 keer per week ren, maar over het algemeen ren ik 3 keer per week mijn vaste rondje!

image

Ik baalde op vakantie dan ook echt dat ik mijn hardloopspullen (expres) was vergeten! Leek me ontzettend fijn om ’s morgens vroeg een rondje te rennen langs het Gardameer! Rondje is overigens vrij lastig langs het Gardameer (160 km), maar jullie begrijpen vast wat ik bedoel ;).

Ik vind het echt heerlijk om te gaan hardlopen, al heb ik soms ook wel even een schop onder mijn kont nodig!
’s Morgens vind ik het allerfijnste om te gaan joggen (7.00 uur) met een heerlijk ochtendzonnetje en fluitende vogels! Al is het ook niet altijd gemakkelijk om vroeg mijn bed uit te komen voor een rondje hardlopen! Vanmorgen had ik er namelijk nog best wat moeite mee, maar uiteindelijk ging ik toch samen met Isabeau om 7.15 de deur uit en voelde ik me na het lopen weer helemaal fit, een heerlijk gevoel!

image

Mijn 5 redenen waarom ik zo van hardlopen hou;
– wanneer ik moe ben, krijg ik weer wat meer energie wanneer ik ga hardlopen
– ik ben nergens en van niemand afhankelijk en omdat ik alleen ren, kan ik gaan wanneer ik wil
– mijn conditie is nu al vele malen beter dan in het begin
– tijdens het rennen kan ik nadenken over alle (on)belangrijke zaken
– ik kan nét wat meer eten dan wanneer ik niet zou gaan rennen, zonder dat ik niet meer in mijn spijkerbroek pas 😉

Wat ik wel écht nodig heb tijdens het rennen zijn mijn oordopjes met muziek (Spotify) al ben ik nog steeds op zoek naar een goede playlist. Zonder muziek ben ik niet vooruit te branden en stoor ik me mateloos aan mijn eigen ademhaling. Ook de Nike+ app of Runkeeper is toch wel een motivatie om te blijven rennen, ik vind het fijn om achteraf te zien wat ik gelopen heb en om zo iedere week mijn resultaten bij te houden.

Ik heb het hardlopen vrij snel opgebouwd en wat ik heb opgebouwd smaakt naar meer! Niet dat ik me nu ga inschrijven voor de marathon hoor! 😉

imageimage

 

Geef een reactie