image

Een tijdje geleden kocht ik het boek Healthy Pleasures van Lisa van Cuijk en dit is toch zeker wel mijn favoriete receptenboek op dit moment! Er staan echt heerlijke pure en gezonde recepten in met fijne ingrediënten waarvoor je niet stad en land hoeft door te rijden! Gezonde pleasures, zoals verschillende taarten, brownies, pizza en frietjes!
imageVandaag deel ik een receptje uit dit boek; Snoepballetjes! Deze maakte ik gistermiddag en Matz, Isabeau en mijn vriendinnen mochten ze gelijk uitproberen! Marc houdt meer van guilty pleasures, in plaats van healthy pleasures :)! Allemaal vonden de balletjes ontzettend lekker, maar wel zoet! Je kan er daarom eventueel voor kiezen om wat minder honing er doorheen te doen. Deze snoepballetjes zijn niet alleen héél lekker, maar ook nog eens héél gezond. Dit komt doordat er vitaminen, mineralen en vezels inzitten.

DSC00080

Wat heb je nodig?

 • 200 gram dadels
 • 50 gram havermout
 • 50 gram pompoenpitten
 • 50 gram zonnebloempitten
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel water
 • handje geraspte kokos
 • een paar frambozen (ik gebruikte er 3)

Hoe maak je het??

 • Stop alle ingrediënten, op de frambozen en geraspte kokos na, in een foodprocessor. Nu heb ik zelf geen foodprocessor en ik denk meerdere van jullie niet. Ik heb het met een staafmixer geprobeerd, maar dit werkte niet. Alles bleef vastplakken! Uiteindelijk heb ik het zelf met een vork fijn gemaakt, dit ging ook prima.
 • Rol vervolgens van het deeg kleine balletjes
 • Prak de frambozen fijn en meng deze met de geraspte kokos
 • Rol de balletjes er doorheen

En klaar zijn ze! Ze zijn het lekkerste wanneer je deze eerst een poosje in de koelkast laat staan!

Bon appetit!

image

 

6 comments on “Healthy pleasure; Snoepballetjes met geraspte kokos”

 1. Wat een onwijs lieve en schattige foto ziet er lekker uit! Ik heb zelf nog een zak dadels liggen en wil dit nog steeds ook eens proberen om hier iets mee te maken.

Geef een reactie