Ruim 2 weken geleden begon ik met vol goede moed aan de Clean 9 detox van Forever Living, lees hier! I dit it, ik heb de detox 9 dagen volgehouden!

Mijn doel voor deze detox was om mijn lichaam als het ware te “resetten”. En natuurlijk is een paar kilo afvallen heel mooi meegenomen, een vliegende start om daarna verder te gaan met een gezondere levensstijl!
Je moet jezelf (volgens het boekje) wegen op dag 1, 3, 6 en 9, maar ik zal jullie eerlijk bekennen dat ik stiekem elke dag op de weegschaal stond, puur uit nieuwsgierigheid. Ik startte met een gewicht van 72 kilo en aangezien ik de vorige keer 4.5 kilo was afgevallen dankzij dezelfde detox kuur, hoopte ik dat ik nu mijn streefgewicht van 68 kilo zou gaan halen. Zodat ik hierna ook aan de slag kon om op dit gewicht te blijven!

Je kan de detox opdelen in 2 fases, namelijk dag 1 & 2 (de 2 zwaarste dagen) en dag 3 t/m 9.

Dag 1 & 2;
De eerste 2 dagen zijn het zwaarste, omdat je deze 2 dagen geen enkele vaste maaltijd mag eten! Je start de dag met 2 voedingssupplementen, daarna moet je 20 minuten wachten en drink je allereerst de Aloë Vera gel! Ik wist nog van de vorige kuur hoe vies ik dit vond! En jongens het is ECHT vies, maar dan ook echt vies! Je kan dit eventueel met appelsap mengen, maar wanneer ik dit dronk met mijn ogen en neus dicht was het te doen! Na de Aloë Vera gel neem je nog een vezeltabletje.
Als tussendoortje mag je in de ochtend een Fibre stick (vezelstickje) welke je moet mengen met een glas water! Het belooft een voldaan gevoel, maar hier heb ik persoonlijk weinig van gemerkt de gehele kuur!
Bij de lunch begin je weer met de 2 voedingssupplementen, je wacht 20 minuutjes, drinkt de Aloë Vera en een vezeltablet!
Daarbij mag je in de middag als lunch een eiwitshake drinken. Deze is er in een chocolade en vanillesmaak, ik had de vanille! En ook deze vond ik absoluut niet lekker! Maar, je mag deze shake mengen met magere melk, of sojamelk en je mag er zelfs fruit doorheen mixen. Vanaf dag 2 mengde ik deze vanilleshake met de Alpro Coconut sojamelk en ik moet eerlijk bekennen, het smaakte echt een heel stuk beter! Tijdens het avondeten neem je weer 2 voedingssupplementen, je wacht weer 20 minuutjes, en drinkt dan de Aloë Vera gel! En ’s avonds moet je ook nog eens de Aloë Vera gel drinken. Daarbij moet je ook 2 liter water per dag drinken!

imageOp dag 1 was ik er nog niet achter (had het boekje maar half gelezen shame on me) dat ik tussendoor gewoon groente en fruit mocht eten! Daardoor vond ik het dag 1 best heftig en dacht ik serieus de hele dag aan eten! Vooral tijdens het eten koken, moest ik mezelf er echt van weerhouden om niet even een hapje te proeven, maar hé het zijn maar 9 dagen en dit moest ik gewoon volhouden!
Toen ik er dus op dag 2 achterkwam dat je als tussendoortje gewoon groente en fruit mocht eten, vond ik het ineens een stuk gemakkelijker worden! Wanneer ik tussendoor echt trek kreeg, nam ik een handje frambozen, een appel of een stukje groente! Deze waardeer je alleen maar meer, nu je niks anders mag eten!
Ik had overigens wel vreselijke hoofdpijn toen ik ’s morgens wakker werd op dag 2. Verder voelde ik me de hele dag suffig en had ik het koud!

Dag 3 t/m 9;
Vanaf dag 3 mag je een maaltijd toevoegen van 600 calorieën. Je kan kiezen of je deze neemt als lunch of als avondeten! Ik koos ervoor om de maaltijd als lunch te nemen, ik had het idee dat ik dan over de gehele dag meer energie kreeg. In het boekje staan ook verschillende lekkere recepten welke tijdens deze detox verantwoord zijn om te eten.

rucola-avocado-aardbei-mozzarella-en-hazelnoot1 (1)
Salade van avocado, aardbeien, mozzarella, rucola en hazelnoten.
dsc_0622-kopie
Salade van avocado, aardbeien, mozzarella, rucola en hazelnoten.

Ook mag je daarbij in de ochtend de vanilleshake drinken én in de middag of avond. Ook hoef je maar 1 glas Aloë Vera gel te drinken, yes!! En natuurlijk moet je daarbij ook nog steeds voldoende water blijven drinken!
Op dag 3 zag Marc ineens iets aan me en nee het is helaas niet al een iets slanker lichaam 😉 Het witte gedeelte van mijn ogen was verkleurd, wat gelig geworden. Ik had zelf het idee dat het kwam doordat de afvalstoffen mijn lichaam verlaten en daardoor dus mijn ogen waren verkleurd, ik vraag me af of dit heel logisch klinkt haha!
Vanaf dag 4/ 5 begon ik me langzaamaan wat energieker en fitter te voelen. Ook kreeg ik van mijn schoonheidsspecialiste te horen dat ze mijn huid er stralender uit vond zien en merkte ik verschil aan mijn kleding, het zat iets minder strak!! En daarbij begin je ook echt te wennen aan het schema! Ik kwam dag 3 t/m 9 goed door!

Normaal jogde ik 3 keer per week, maar tijdens deze kuur heb ik maar 1 keer gejogd, pas op dag 7. Ik merkte echt dat ik tijdens deze kuur een stuk minder energie had om te gaan joggen, maar ik zorgde er wel voor dat ik minimaal een half uur per dag in beweging was! Niet heel moeilijk met een kleuter en een peuter in huis 🙂 Gelukkig heb ik het joggen inmiddels weer helemaal opgepakt!

Tijdens de kuur ben je heel bewust van wat je eet en dat was ik normaal gesproken helemaal niet! Een snoepje hier, een koekje of chocolaatje daar! Het zijn steeds maar kleine dingen, maar alles bij elkaar opgeteld is het toch best wat! Tijdens de Clean 9 was ik me hier echt van bewust en ook hoe gemakkelijk ik deze ongezonde tussendoortjes kan weerstaan!

Ben ik afgevallen?
Nu zijn jullie waarschijnlijk heel benieuwd of ik mijn streefgewicht van 68 kilo heb gehaald! Nee!! 2 jaar geleden was ik 4.5 kilo afgevallen tijdens de kuur, maar deze keer ben ik 2.6 kilo afgevallen. Misschien was de kaas- fruittoast toch niet zo’n goed idee als lunch tijdens mijn detox ;)! Maar ik ben ontzettend blij met iedere kilo die ik toch ben afgevallen! Iedere kilo is gewoon mooi meegenomen.

De meest gestelde vraag tijdens mijn detox was toch wel of ik niet bang was dat de kilo’s er na de kuur weer (dubbel) bij zouden komen. Deze detox is geen dieet, maar een reiniging voor je lichaam. Ook worden voedingsstoffen en vitaminen beter opgenomen in je lichaam.
De meeste mensen verliezen wat kilo’s, maar dit is echt bij ieder persoon anders.
Wanneer je na de kuur gezond blijft eten en niet gelijk naar de friettent rijdt, een pizza eet of een zak chips opentrekt, zullen de kilo’s er zeker afblijven en zal je misschien zelfs nog meer kilo’s kwijtraken! Tot op de dag van vandaag ben ik niet meer aangekomen, sterker nog er is nog 0.2 kilo af na de detox! Ik ben echt bewuster van wat ik tussendoor eet en ontbijt en lunch redelijk gezond, maar ’s avonds eet ik ook wel eens een frietje met mayo of een pizza en (in het weekend) ’s avonds een lekker wijntje en wat hapjes op tafel!

Kan  ik de Clean 9 detox aanraden? Jazeker, maar zorg wel dat je gemotiveerd bent om dit te gaan doen! Het kan namelijk zo nu en dan best wel eens even tegenvallen, een doorzettingsvermogen is dan absoluut nodig!

Mijn tips voor jullie wanneer je met deze kuur wilt gaan beginnen;
Bedenk goed wanneer je met de kuur begint en zorg ervoor dat er geen feestjes en etentjes gepland zijn deze 9 dagen! Ik ben op vrijdag begonnen en kan ik eigenlijk niet aanraden! 

Ga ’s avonds op tijd naar bed, zo kom je niet in de verleiding en rust je goed uit

Denk niet na over wat je niet mag hebben, maar kijk uit naar wat je wel mag eten! Dit maakt het detoxen een stuk leuker!

Bedenk goed wat je wilt gaan eten als je weer mag gaan eten! Ik had zelf een APP gedownload, Myfitnesspal. Zo kan je uitrekenen hoeveel calorieën er in je maaltijd zitten!

Zorg dat je voldoende verse groenten en fruit in huis haalt.

Als je veel kilo’s wilt afvallen, dan is de box prima om mee te starten, maar vervolg daarna wel met een dieet bijvoorbeeld F.I.T. 1 van Forever Living om de overige kilo’s af te vallen.

Geef een reactie