image

Goodmorning lieve volgers! Het is weer weekend, yes! Uitgebreid met zijn viertjes ontbijten doen we eigenlijk alleen op zondag, omdat Marc op zaterdagochtend ook werkt. Maar vaak maak ik dan wel iets lekkers op zaterdag (na het joggen), zoals bijvoorbeeld pannenkoekjes voor de kids!! Voor mezelf varieer ik vaak met een havermout mugcake of een groene smoothie of een ander gezond ontbijtje!

Vandaag heb ik dus weer een heerlijk ontbijtreceptje voor jullie! En deze keer is het een crumble!! En het is er eentje om je vingers bij af te likken!!! Hmm, dit crumble receptje is echt héérlijk met havermout, appel en blauwe bes en ook nog eens ontzettend healthy! Veel gezonder ook als bijvoorbeeld muesli of cruesli, want hier zit stiekem ontzettend veel suiker in!
Opstaan met deze havermout appel-blauwe bessen, geeft je dag net wat extra power!! Een goed begin van de dag!

Wat heb je ervoor nodig? 

– 5 eetlepels havermout
– 3 eetlepels meel
– 1 theelepel bakpoeder
– 125 gram blauwe bessen
– 1 appel
– 2 eetlepels grofgehakte noten
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kokosolie
– 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de appel in stukjes en meng deze met de blauwe bessen, kaneel en 1 eetlepel meel in een schaaltje.
  • Doe 2 eetlepels meel, de bakpoeder, de noten, de honing en de havermout in een ander schaaltje en roer deze goed door.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en roer deze vervolgens door het havermoutmengsel.
  • Verdeel vervolgens eerst het fruitmengsel met daarover het havermoutmengsel in een ovenschaal
  • Bak vervolgens de crumble 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven!!

En klaar is hij, je heerlijke havermout appel-blauwe bes crumble! Het lekkerste is om deze meteen op te eten, wanneer deze nog lekker warm is!

Deze is ook heerlijk om te eten met griekse yoghurt, magere kwark of vers fruit!

Bon appetit!!

Geef een reactie