imageZon hebben we nu gelukkig volop, ik hou ervan en een lekker zonnetje op je huid heeft natuurlijk vele voordelen en is ook nog eens gezond!! Je krijgt een mooi bruin kleurtje en er wordt vitamine D aangemaakt wat natuurlijk zorgt voor sterke botten en gezond haar en gezonde nagels. Ik denk ook dat de gemiddelde mens veel vrolijker is wanneer het zonnetje lekker schijnt!
Zoals jullie uiteraard allemaal weten is het wel écht ontzettend belangrijk om jezelf héél goed in te smeren om je huid te beschermen tegen de zon!
Ik ben één keertje gigantisch verbrand geweest in mijn gezicht op vakantie in Turkije na een dagje strand. Het was de laatste dag van de vakantie en ik wilde natuurlijk super bruin naar huis en ik besloot daarom mijn zonnebrand die dag in de hotelkamer te laten liggen, ik was immers toch al bruin! Dit heb ik geweten, ik was helemaal verbrand en ik had zelfs blaren op mijn voorhoofd net onder mijn haargrens. Dankzij de verbranding kreeg ik thuis losse velletjes en vervolgens witte plekken in mijn gezicht!
Sindsdien smeer ik mijn gezicht bij de eerste zonnestralen direct in met Biodermal factor 30 en ben ik hierna gelukkig ook nooit meer verbrand. Smeren, smeren, smeren, is het enige wat helpt!

Ik gebruik de Biodermal zonnebrandproducten nu al een tijdje voor ons gezin en ben er heel tevreden over. Deze zijn ook speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid, dus ook zeer geschikt voor kinderen. De kinderen smeer ik standaard in met factor 50+ en Marc en ik gebruiken factor 30 of factor 20. De zonnebrandcréme factor 50+ heb ik ook standaard in mijn tas voor de kids!

De zonnebrandcréme is even wit, maar trekt héél snel in en plakt niet! Hij smeert héél fijn en goed uit en laat ook geen witte strepen achter. De huid voelt zacht en verzorgd aan en ruikt lekker, niet zoals de standaard zonnebrandcrémes! Ook is deze waterproof, maar ik smeer de kindjes toch na het zwemmen altijd weer in! En natuurlijk het allerbelangrijkste, hij beschermt héél goed tegen de zon!

Biodermal heeft ook een hele fijne zonnebrandcréme speciaal voor het gezicht! Deze kan je gewoon aanbrengen over je dagelijkse gezichtsverzorging en laat ook geen zichtbaar laagje achter!
De speciale ulta-lichte formulering is matterend en geeft een comfortabel huidgevoel. De UVA en UVB filters gaan bovendien huidveroudering en pigmentvlekken tegen!

Bij de Bijenkorf worden momenteel de zonnebrandproducten & zelfbruinende crémes van Biodermal met 50% korting verkocht en dat scheelt natuurlijk héél veel! Ik heb zelf gelijk een kleine voorraad ingeslagen!
Je kan Biodermal mét korting in de winkels shoppen of via de Bijenkorf webshop! Klik hier om deze online te shoppen ;).

image

Ook heb ik nog een aantal feitjes over zonnen (en verbranden) voor jullie op een rijtje gezet:

Wanneer je bent verbrand en de huid rood wordt of gaat vervellen zijn je huidcellen beschadigd en kan je er blijvende schade aan overhouden. Het DNA kan hierdoor veranderen. Wanneer dit een kleine verandering betreft, kan dit door de cel weer worden gerepareerd. Wanneer de beschadiging niet door de cellen wordt opgemerkt of verkeerd wordt gerepareerd, kan de cel zich ongeremd en ongecontroleerd gaan delen en kan er huidkanker ontstaan.

Met een hogere factor bescherm je je langer tegen de zon. Je moet het zo zien, factor 10 beschermt de 10 keer langer dan dat je in de zon ligt zonder een bescherming. Dus zegt men dat je maar 10 minuten in de zon kan zonder te verbranden, dan kan je met een factor 10 dus 100 minuten, factor 20 dan 200 minuten en ga zo maar door. Let er wel op dat door zweten, afdrogen, wrijven en dat soort dingen de beschermlaag van de huid verdwijnt. Er word dus aangeraden om je elke 2 uur weer goed in te smeren, voor je eigen veiligheid.

De zonnebank is net zo schadelijk als de zon. De hoeveelheid UV-stralen van de zonnebank staat bijna gelijk aan die van de zon, niet echt gezond dus. Pas dus op met hoeveel en hoe vaak je onder de zonnebank gaat en pas op met verbrandingen.

De huid wordt minder strak van zonnen. De zon heeft een erg negatief effect op de elasticiteit van de huid, hij tast het juist heel erg aan. Door teveel zonnen neemt de elasticiteit dus af en ontstaan en rimpels.

In de schaduw kan je ook verbranden. We verbranden niet door de zon, maar door de UV-stralen van de zon, die zijn er ook in de schaduw maar niet met zulke grote maten als in de volle zon. Is het dus erg zonnig weer, maar zit je toch de hele tijd in de schaduw, smeer je dan als nog goed in!

Mensen met littekens zoals striae of spataderen verbranden sneller. Ja, dat komt omdat de huid hier een stuk dunner is dan op de rest van het lichaam en dus ook extra gevoelig. Smeer deze plekken daarom altijd extra goed in als je in de zon gaat

Op het strand verbrand je sneller. Dit is een feit. Zand en water reflecteren de UV-stralen zodat je eigenlijk dubbel zoveel UV-stralen kan vangen met de huid, pas hier dus altijd goed mee op. Ook met het zwemmen kan je snel verbranden, door het water gaan de UV-stralen heen en zonnebrand blijft hier nooit voor de volle 100% zitten.

Teveel zon kan tot kanker leiden. Ja, helaas dit is waar. Het zonlicht kan de cellen in de huid zo verwarren en veranderen dat ze gaan woekeren. Daar kan dan huidkanker van ontstaan.

 

4 comments on “Biodermal zonbescherming! (& tip 50% korting op Biodermal zonnebrand)”

 1. Super goede tip! Ik ga vanmiddag naar Amsterdam en ik hoop dat ze daar de zonnebrand van Biodermal ook verkopen dan ga ik ook meteen een voorraad inslaan.
  Wat een schattige foto van je dochtertje! 🙂

 2. Bedankt voor de tip!! Ik heb meteen een bestelling geplaatst!!
  Ik ben zelf ook helemaal weg van biodermal, echt fijn spul en het ruikt lekker. Ga nu ze zelfbruinende creme eens proberen, lijkt het misschien nog iets 😉

  • Slim Bianca!! Ik had ook gelijk een voorraadje ingeslagen!!
   De zelfbruinende creme van Biodermal heb ik nog nooit geprobeerd, ben benieuwd of dat ook wat is!!

Geef een reactie