Bij deze titel denken jullie waarschijnlijk aan cupcakes met een Elsa, Anna of Olof erop! Maar nee, ik heb het hier dus letterlijk over frozen cupcakes! Een cupcake die je net uit de diepvries kan opeten! Nou ja moet opeten, anders zakt ie (bijna letterlijk) als pudding in elkaar!

Isabeau vind het ontzettend leuk om samen iets te maken in de keuken en vooral met deze regenachtige meivakantie, staan we samen veel in de keuken! Meestal maken we taartjes, koekjes of cupcakes, maar een paar dagen geleden maakten we een keertje iets heel anders, namelijk frozen yoghurt cupcakes met granola!
Het is echt ontzettend gemakkelijk om te maken en daarom ook zeer geschikt voor (kleine) kinderen. Isabeau vond het in iedergeval heel erg leuk om te doen! En daarbij is het ook nog eens lekker én gezond!

Alleen de temperaturen mogen wel iets omhoog om deze lekkere frozen cupcakes op te eten!

Wat heb je ervoor nodig?
image

Granola
Beetje boter
2 theelepels Honing
Yoghurt (aardbei. vanille)
Cupcakevormpjes
Verschillend soort fruit (blauwe bessen, bramen, frambozen, aardbeien)

Hoe maak je het?

image

Allereerst snij je het fruit klein!

image

Doe de granola in een schaal en voeg hier de honing en boter aan toe en meng vervolgens door elkaar!

image

 Verdeel het granola/ honing mengsel vervolgens in de cupcakevormpjes!

image

Vul vervolgens, over het granola mengsel, het cupcakevormpje met yoghurt!

image

Verdeel vervolgens het fruit en duw het lichtjes in de yoghurt!

Zet vervolgens de yoghurt granola cupcakes 2 uurtjes in de diepvries!

image

En smullen maar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je moet ze wel direct opeten, want ze smelten natuurlijk wel 😉

Geef een reactie