Ongeveer een half jaartje geleden besloten Marc en ik rond 13.00 uur om nog eventjes naar de Efteling te gaan. We wonen er niet ver vandaan en hebben een abonnement, dus we kunnen in principe gaan wanneer we willen!
Het was een prachtige zonnige dag, maar ik nam toch voor de zekerheid van ons alle 4 de jassen mee.
Toen we met zijn viertjes in de Efteling liepen, zei Marc nog ‘wat een heerlijke fijne dag is dit zo”. Kindjes waren dolgelukkig dat we wéér in de Efteling waren, het was héérlijk zonnig weer en we waren gewoon helemaal happy!

13094390_1060353617388880_3036268218657037961_n13103488_1060353620722213_3290616076286678550_n

We besloten eerst om naar het Carnaval Festival te gaan, de favoriete attractie van de kids! Zoals altijd op een mooie zonnige dag in de Efteling was het natuurlijk kei-druk! Buiten bij het Carnaval Festival stond al een lange rij! We besloten toch om aan te sluiten met een lekkere cappuccino in onze hand (héérlijk zijn die daar!). Matz lieten we nog eventjes in de kinderwagen zitten (hij rent anders alle kanten op en het is een behoorlijk brokje om lang vast te houden) tot we binnen verder konden wachten in de rij!

Ik had nog een mooi veren bodywarmertje aan, maar omdat het toch warmer was dan ik dacht, legde ik deze nog even snel onderin de kinderwagen! Isabeau heeft een geboorteknuffeltje die ze werkelijk OVERAL mee naartoe neemt! Een wit konijntje, Feetje!  “Isabeau geef Feetje maar aan mij, dan stop ik hem in de luiertas, want dan raak je hem zeker niet kwijt” Ze was het er niet helemaal mee eens, maar deed het toch!
Toen we bijna binnen verder moesten wachten, zette ik de kinderwagen netjes aan de kant tegen een paal aan en Marc haalde nog snel zijn portemonnee en autosleutel uit de luiertas!
Onze Bugaboo kinderwagen met onderin (misschien een beetje naïef) onze 4 donsjassen (Mc. Gregor, Jott, Silvian Heach en Bakerbridge), mijn bodywarmer en onze Cowboysbag luiertas (incl. Feetje!, luiers, luierdoekjes, flesje, drinken, eten, beautytasje (en nog wat andere dingen erin) lieten we daar achter.. Normaal zou ik de merken niet genoemd hebben, maar nu wel!

Eenmaal binnen in de rij zei Marc nog tegen me dat hij het gevoel had dat hij bekeken werd! Hij kon niet goed uitleggen door wie of wat, maar dat gevoel had hij gewoon!
Het duurde ongeveer 40 minuutjes vanaf het moment dat wij binnen wachtten tot het moment dat we bij het Carnaval Festival weer naar buiten stapten.

13087496_1060353624055546_7334802071593642775_n
Die dag, in de rij van het Carnaval Festival!
13087299_1060353640722211_5705686088275674218_n
Gezellig met zijn viertjes in het Carnaval Festival, ondertussen werden onze spullen weggehaald…

We liepen naar de plek waar ik 40 minuten daarvoor mijn kinderwagen had geparkeerd! Nu stond er alleen de paal nog! “Misschien had ik hem toch ergens anders neergezet”? Maar toen ik het hele plein van het Carnaval Festival had afgezocht, kwam ik toch tot de conclusie dat onze kinderwagen er echt niet stond! Hij was gewoon weg, foetsie!

Eerst dachten we nog, misschien heeft iemand de verkeerde kinderwagen meegenomen, want serieus wie denkt nou dat er in de Efteling een kinderwagen wordt gestolen? Wij écht niet in iedergeval! Maar iets later kwam toch het besef dat onze kinderwagen echt was weggehaald! “Mama hebben stoute boeven nou mijn Feetje?” Isabeau had natuurlijk donders goed door wat er aan de hand was! Toen kwamen bij mij toch wel de eerste tranen naar boven! Hoe kunnen mensen nou zoiets doen? Iets weghalen is natuurlijk al hartstikke fout, maar om op een park als de Efteling zulke spullen van een gezin met kleine kinderen meenemen?? Dan heb je serieus toch geen enkel schrijntje gevoel???

We liepen meteen naar een beveilgingsmannetje die al onze gegevens en van onze gestolen spullen noteerde! Er werd meteen naar de uitgang doorgegeven dat ze moesten uitkijken naar een wit met beige Bugaboo! Maar helaas, waarschijnlijk waren ze meteen vanaf het moment dat wij binnen wachtten er met onze spullen vandoor gegaan! Ze hebben zeker 40 minuten de tijd gehad om onze spullen mee te nemen. Dus ze waren waarschijnlijk al lang weer op de snelweg richting huis!

Gelukkig kregen we van een heel lief gezin, die ook doorhadden wat er aan de hand was, luiers en luierdoekjes! Zodat we nog heel eventjes op het park konden blijven om toch nog te zoeken!
Marc heeft  het gehele park nog doorgelopen en gezocht, voor het geval dat ze toch niks interessants konden vinden in onze kinderwagen en luiertas en de Bugaboo nog ergens gedumpt hadden. Onze kinderwagen was “al” bijna 5 jaar oud (zag er nog wel super goed uit!). Marc zag wel veel vele nieuwere kinderwagens met écht alles erop en eraan, incl. luiertas en ook helemaal volgestouwd met jassen of wat dan ook, ook niet op slot!
Ik liep met de kindjes naar de uitgang om daar rustig op Marc te wachten en met een klein beetje hoop dat onze kinderwagen misschien nog voorbij zou komen! Maar helaas, nadat we 2 uurtjes gewacht hadden, zijn we zonder spullen weer naar huis gegaan! Dat was zo’n gek gevoel! Je komt helemaal bepakt en bezakt aan en gaat zonder ook maar iets weer naar huis! We vroegen nog bij de Gastenservice of wij de camerabeelden mochten bekijken, maar dit mocht niet i.v.m. de privacy van deze mensen! De mensen die met onze gehele privacy zonder enig gevoel naar buiten zijn gelopen! We mochten de volgende dag wel even bellen of er nog iets van onze spullen was gevonden en was afgegeven bij de gevonden voorwerpen! Maar helaas!

Eenmaal thuis zette ik uit boosheid een berichtje op Facebook!! Niet wetende dat mijn bericht nog ruim 10.000 keer gedeeld zou worden op verschillende Facebook pagina’s! Daar ben ik nog steeds héél dankbaar voor, ook om andere mensen te laten zien dat je kinderwagen echt áltijd op slot moet als je hem ergens achterlaat! Zelfs op een kinderpark als de Efteling is je kinderwagen dus niet veilig!

image

Zo kwam ik een paar dagen geleden achter dat ik 140 privé berichtjes op Facebook niet had gelezen, allemaal over mijn gestolen kinderwagen! Kenden jullie trouwens het geheime mapje al onder Instellingen –> Personen –> Berichtverzoeken? Ik kon dit mapje namelijk nog niet!

Uiteindelijk heeft het niks opgeleverd! Ik had de dag erna ook nog naar de Efteling gebeld met de vraag of er nog iets van onze spullen gevonden was, maar helaas! Ook heb ik een lange tijd Marktplaats goed in de gaten gehouden of ik iets van onze spullen zou herkennen!
Ik vind het nog steeds zó erg dat dit alles van ons is gestolen en dan met name Isabeau haar geboorteknuffeltje Feetje (gelukkig hadden we nog 1 reserve) en de kinderwagen. Deze hadden we van mijn ouders gekregen en zouden we waarschijnkijk ook niet zomaar weggedaan hebben!
Gelukkig kon ik via via een andere Bugaboo terugkopen!

Dus een tip voor alle (aanstaande) papa’s en mama’s; zet áltijd en overal je kinderwagen op slot met bijvoorbeeld een kettingslot! Ik was ook héél naïf om te denken dat een kinderwagen écht niet gestolen zou worden, maar dus toch!
Blijkbaar zijn er zelfs kinderwagenbendes actief die juist naar dit soort parken gaan om kinderwagens te stelen! Te gek voor woorden eigenlijk toch?

Je bent er overigens ook niet voor verzekerd!

2 comments on “Kinderwagen (vorig jaar) gestolen in de Efteling!”

  1. Ik lees met open mond jouw verhaal. Wat erg!!! Wij parkeren onze Joolz kinderwagen ook gewoon in de Efteling zonder slot met onze luiertas er nog aan, je hebt immers al genoeg om mee te sjouwen!
    Maar ik zei net nog tegen mijn man, we gaan heel snel een kettingslot kopen!

    Deed de Efteling verder nog iets?

Geef een reactie