creme

Door Angelique van de Loo, Puur Visage

Verantwoord zonnen…

Met heerlijke, lange periode van zonuren in het vooruitzicht, wil ik jullie graag meenemen naar hoe je je huid goed kunt beschermen tegen de zon. Als schoonheidsspecialiste weet ik dat 90% van de huidveroudering en huidbeschadiging word veroorzaakt door de zon!

Toch moet je ondanks deze feiten, blijven genieten van een dagje op het strand of een wijntje op een zonnig terras. Maar dan wel met een goede bescherming!

Voor je huid is het belangrijk dat je een zonnebrandcrème met een factor 15,  30 of zelfs 50 gebruikt (naar gelang je huidtype en bestemming te bepalen). En dan niet alleen als je vol in de zon zit, want ook in de schaduw of als de zon niet schijnt komt 80% van de UV-stralen gewoon door het wolkendek heen. Vrouwen die zwanger zijn raadt ik aan om een extra hoge factor (50) te gebruiken om melasma ofwel een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Wat ook niet onbelangrijk is, je moet niet alleen veel, maar ook vaak zonnecrème aanbrengen. In de zomer raad ik je aan alle onbedekte lichaamsdelen om de 2 uur in te smeren. Als je een dagje naar het strand of zwembad gaat is het ook goed je huid voldoende te beschermen omdat je hier ook te maken hebt met zeewater of chloor waardoor je huid uitdroogt. Een zonnebrandcréme is tevens een uitstekend product tegen huidveroudering!

Hieronder nog een paar tips voor veilig zonnen:

  • Wat veel mensen natuurlijk al weten, ga niet uren in de zon liggen bakken.
  • Bescherm je kind extra goed tegen verbranden, het is namelijk bewezen dat als een kind zich maar 1 keer flink verbrand de kans op het krijgen van een melanoom met vijftig procent toeneemt.
  • Blijf uit de zon op het heetst van de dag, tussen 11.00 uur en 15.00 uur
  • Gebruik petjes of een hoedje (zeker voor kinderen en de kale mannen onder ons)
  • Gebruik geen zonnebrandcréme van vorig jaar, de kans is groot dat de werking van de ingrediënten na een jaar een stuk minder is geworden
  • En na een zonnig dagje is een product met een verkoelende werking een goede afsluiting.mooie-benen-in-de-zomer-met-IMAGE-Skincare

Zonnen is absoluut niet gevaarlijk, zolang je het maar op een verantwoorde manier doet. Gaat het toch een keer mis? Hieronder heb ik een aantal tips voor jullie;

Pijnstillers als ibuprofen, naproxen of aspirine werken ontstekingsremmend en verzachten de pijn.Verder is koelen essentieel, Je kunt hiervoor melk- of water- kompressen gebruiken.

De proteïnen in de melk helpen je huid te herstellen. Maar ook afgekoelde groene thee of aloë-vera extracten kunnen de huid tot rust brengen. Als laatste Tip: gebruik geen vette creme deze houden de hitte in de huid.

Zelf werk ik met de zonbeschermingsproducten van Piz Buin, momenteel is dit een van de meest toonaangevende specialisten op het gebied van zonbescherming en stelt met zijn innovatieve producten steeds nieuwe normen. Verkrijgbaar in verschillende zonnefactoren 15, 30 en 50.
Een leuke bijkomstigheid, als je al een tijdje deze factor gebruikt, bouw je ook nog eens een mooi tintje op en blijft dit bruine tintje ook langer aanwezig. Wie wil dat nou niet ;)?

Geniet verantwoord!

Groet, Angelique
Puur VisageLogo puur visage

 

Geef een reactie