Gisteravond hadden Isabeau, Matz en ik weer ons 6 wekelijkse knipbeurtje en ik ook weer een verfbeurtje! Het is zo super fijn als je een kapster hebt gevonden die gewoon precies doet wat je wilt qua model en kleur en je ook nog eens een top advies geeft!
Ikzelf had namelijk het idee om mijn haar echt een héél stuk lichter te laten kleuren, maar (achteraf) gelukkig weerhield ze me ervan om te dit doen. Ik denk (weet het eigenlijk wel zeker) namelijk dat ik ontzettend veel spijt had gekregen!
Er is een stukje van mijn puntjes af en mijn kleur is in zijn geheel toch wat lichter dankzij prachtige subtiele highlights. Ben er echt helemaal blij mee!
12924373_1042365559187686_4283801846467313609_n
Dit bracht me ook op het idee om een stukje te schrijven over dé haartrends van lente/ zomer 2016;

Niet blond of bruin haar maar;
Bronde it is, ook voor mij sinds gisteravond 🙂 Bronde is een mix van bruine (kastanjekleuren) en blonde kleuren. De bronde tinten zijn echter heel subtiel. Deze soort highlights worden ook wel babylights genoemd. Deze kleur is ideaal voor blondines die hun haar iets donkerder willen of brunettes die hun kleur wat willen oplichten. Deze kleur staat iedereen!
Babylights

Een bob of lob;
Al een tijdje domineert de bob de catwalk. Maar deze zomer hoeft de bob niet hoekig geknipt te worden, maar juist zacht en subtiel. Of ga bijvoorbeeld voor een lob, een lange bob 😉 En hoe trendy is de lob op onderstaande foto. in de kleur bronde ;).

nrm_1419521105-de-lob

Een mooie chignon;
Wanneer je een bruiloft hebt of een chique feestje, kan je bijvoorbeeld voor een mooie chignon gaan, ofwel een french twist. Deze kan je eventueel hoog of laag dragen, mijn voorkeur gaat overigens naar laag, een soort Maxima coupe 😉 Hieronder zie je hoe je deze maakt!

Een rommelige paardenstaart;
Een trend die ikzelf altijd al vaak draag, een paardenstaart. Voor mij is het vaak vooral gemakzucht, deze is namelijk zo klaar. Een paardenstaart is al een klassieker, maar hoeft absoluut niet saai te zijn! Deze lente/ zomer is een rommelige paardenstaart een echte trend. Het wassen van je haren een dagje uitstellen, wat droogshampoo erin sprayen, aan de bovenkant touperen, even met een krultang door je staart en vervolgens met je vingers wat losser schudden. Klaar!
rommelige-paardenstaart-2

De pony;
Één van de gemakkelijkste manieren om een nieuw kapsel te creëren is een pony laten knippen. De pony mag deze lente/ zomer zelfs tot over je wenkbrauwen komen. Ikzelf vind een pony vaak leuk staan, ik heb een vrij lang voorhoofd en een pony zal dit prima verbloemen. Alleen heb ik helaas een weerborstel, waardoor een pony nooit mooi valt. De laatste keer dat ik een pony had, was ik een jaar of 6 :).

bd48d4f8455a5fad311e505ef4d51af5

Krullen of slag;
Deze zomer hoeft het niet strak en stijl, maar mag er juist veel volume inzitten en lekker veel textuur doormiddel van slag en krul. Het moet er overigens wel natuurlijk uitzien, er mag niet teveel aan “geknutseld’ zijn. Het gaat erom dat je je natuurlijke krul of slag versterkt!

De-perfecte-boho-krullen_img600

Romantische haaraccessoires;
Vooral in de lente/ zomer vind ik mooie romantische haaraccessoires prachtig staan, zoals zijden sjaaltjes, haarbanden met kant en bloemen en mooie schuifspelden. Vooral met bijvoorbeeld een mooie vlecht staan deze heel romantisch. Vlechten zijn overigens ook helemaal de trend deze lente/ zomer!
blairwaldorfhaairaccessore

2 comments on “Dit zijn de zomerkapsels voor 2016 ❤”

Geef een reactie